The Paddock: Hexham
The Paddock: Hexham
The Paddock: Hexham
The Paddock: Hexham
The Paddock: Hexham
The Paddock: Hexham

‘A simple contemporary extension which maximises views and connections to the garden.’

This project comprises of a renovation and extension to a private property set within almost an acre of land located on the outskirts of Hexham. The interior of the existing house was dark with poor internal circulation and little visual or physical access to the large garden to the rear. The Client wanted to connect the house and garden in a more meaningful and practical way and to produce a contemporary piece of architecture in the process.

The resultant new extension reconfigures the layout of the ground floor as well as adding much-needed kitchen, living and dining space. The new extension is simple and overtly contemporary in character and is located on the south side of the property. A blend of solid, transparent and projecting elements combine to create an elegant composition that contrasts with the ‘fussy’ aesthetic of the original house. The dramatic projecting roof provides a strong sense of shelter whilst the large sliding doors open up the house up to the garden and admit plenty of controlled natural daylight deep into the new and existing areas of the house.

The existing building is built from a traditional mix of stone, with a slate roof and timber sash windows. The palette of materials for the new extension are intended to clearly articulate new and old elements and incorporate a range of contemporary finishes including render, high-performance glazing and anodised aluminium.

The Paddock: Hexham

  • Categories →
  • Built
  • Living
 

Clients

client logos
 
Back to top